Το workshop απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται στην προ και την εμμηνοπαυσιακή φάση της ζωής τους. Είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες μέσα από την διεργασία αλληλεπίδρασης της ομάδας να μπουν στην διαδικασία να ανακαλύψουν πώς να αγαπούν τον εαυτό τους, να τον φροντίζουν, να τον αποδέχονται και να τον νοιάζονται. Η ομάδα θα λειτουργήσει με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που βρίσκονται στην προ-εμμηνοπαυσιακή και εμμηνοπαυσιακή φάση της ζωής τους.
Στην ομάδα , αγαπώ εμένα φροντίζω εμένα θα μάθουμε:
•Τι σημαίνει αγαπώ τον εαυτό μου, με φροντίζω
•Πώς μπορώ να εκπληρώσω τα θέλω μου
•Πώς διαχειρίζομαι το άγχος, το θυμό και άλλα συναισθήματα
•Η δύναμη της συνήθειας, πως μπορώ να την αλλάξω
Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν να βάζουν προτεραιότητες, στην ζωή τους και να διαχειρίζονται διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν βιώνοντας την φάση της εμμηνόπαυσης.
Η διάρκεια κάθε συνεδρίας θα είναι 2 ώρες.
Η συχνότητα των συνεδριών θα είναι κάθε 15 μέρες.
Ημέρα Τετάρτη, ώρα 18μμ-20μμ.
Διάρκεια 3 μήνες , σύνολο συναντήσεων 6
Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι 15 Νοέμβρη
Έναρξη : Στις 24 Νοέμβρη, ημέρα Τετάρτη, ώρα 18μμ – 20μμ στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης
Οι συνεδρίες θα γίνονται σε ομάδα μέχρι 12 ατόμων με βιωματικές και διαδραστικές ασκήσεις.
Μαθαίνω πώς: Να με αγαπώ, να με φροντίζω, να διεκδικώ.
Εισηγήτρια: Αγγελική Νικητάκη – Νάτα
Senior Professional Life Health Coach
MSc Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων – Επισκέπτρια Υγείας
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια και συντονίστρια της ομάδας
Η Αγεγλική Νικητάκη – Νάτα είναι Senior Professional life Health Coach AC. Η δεύτερη επαγγελματική της ιδιότητα είναι Επισκέπτρια Υγείας με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο πρόγραμμα “Certificate in Coaching – AC Accredited” καθώς και το Πρόγραμμα « Health Coaching» για Επαγγελματίες Υγείας. Παράλληλα παρακολούθησε το πρόγραμμα του ΕΚΠΑ «Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική ηλικία»
Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων, σχετικά με την υγεία, πρόληψη, αγωγή υγείας, επικοινωνία, είτε ως εκπαιδεύτρια είτε ως εκπαιδευόμενη. Συνεχίζει να συμμετέχει σε προγράμματα επιμόρφωσης, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια που αφορούν τόσο την επιστημονική της κατάρτιση, όσο και την προσωπική εξέλιξη.
Η εργασιακή εμπειρία, η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, καθώς και οι εσωτερικές αναζητήσεις για περαιτέρω προσωπική και επαγγελματική βελτίωση, την οδήγησαν στις σπουδές σχετικά με το Coaching. Μέσα από τις Coaching συνεδρίες, ατομικές, ομαδικές ή μέσω skype, δίνεται η δυνατότητα να υποστηρίξει άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά να πιστέψουν στον εαυτό τους, να ζήσουν τα όνειρά τους και να εξελιχθούν σε κάθε τομέα της ζωής τους Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση είναι από τα βασικά στοιχεία που υποστηρίζει έμπρακτα με στόχο τόσο την επαγγελματική εξέλιξη, όσο και την προσωπική της ανάπτυξη.
Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching.
Το μότο της είναι:
« Ανακάλυψε ό,τι τρέφει την ψυχή σου και σου φέρνει χαρά, φρόντισε τον εαυτό σου και δώσε χώρο στην ζωή σου. Όλα εξαρτώνται από σένα, η λύση είναι μέσα σου αρκεί να το αποφασίσεις»