Workshop

«Αγαπώ τον εαυτό μου, με φροντίζω, πιστεύω σε μένα»

 

Ανακάλυψε ό,τι τρέφει την ψυχή σου και σου φέρνει χαρά, φρόντισε τον εαυτό σου και δώσε χώρο στη ζωή σου. Όλα εξαρτώνται από σένα, η λύση είναι μέσα σου αρκεί να το αποφασίσεις

 

Αυτό ήταν το μήνυμα από το workshop που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ) για τα μέλη της και ολοκληρώθηκε μετά από έξη δίωρες συναντήσεις της ομάδας, καθώς και μία ατομική συνεδρία διάρκειας μιας ώρας για την κάθε συμμετέχουσα. Εισηγήτρια ήταν η κα Αγγελική Νικητάκη – Νάτα, Senior Professional Life Health Coach , MSc Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων – Παίδων, Επισκέπτρια Υγείας.

 

Στο workshop, στο οποίο συμμετείχαν γυναίκες που βρίσκονται στην προ και την εμμηνοπαυσιακή φάση της ζωής τους, αναλύθηκαν ποια είναι τα πρέπει στην ζωή των γυναικών σ’ αυτή τη περίοδο της ζωής τους  και πώς επηρεάζουν την καθημερινότητά τους,  ενώ αναφέρθηκαν  οι  συνήθειες, πώς δημιουργούνται και τι μπορούν να κάνουν  για να τις αλλάξουν.

Τονίστηκε η σημασία της έκφρασης των συναισθημάτων. Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, τις εμπειρίες του και την ιστορία του, την οπτική του γωνία, τη χρονική στιγμή της ζωής του βιώνει με διαφορετικό τρόπο, εντελώς υποκειμενικά το κάθε γεγονός και του κινητοποιούνται μια σειρά από συναισθήματα που δεν βιώνει απαραίτητα και κάποιος άλλος που βίωσε το ίδιο ή ένα ανάλογο περιστατικό.

Στόχος του Workshop ήταν οι συμμετέχουσες να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τα θέλω τους , τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους,  τις επιτυχίες, τα όνειρά τους και γενικότερα να μπούν σε μια διεργασία σκέψης μέσα από στοχευμένες Coaching ερωτήσεις όπως: « Ποιος είναι πραγματικά ο σκοπός της ζωής; Τι είναι αυτό που θέλεις πραγματικά να πετύχεις; Ποιο θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα για σένα; Πάρε ένα λεπτό και φαντάσου πως θα ήταν αν είχες ξεκολλήσει από αυτό που σε απασχολεί; Πως θα ένιωθες και τι θα έκανες; » κ.ά.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν είναι:

  1. Τι σημαίνει αγαπώ τον εαυτό μου, με φροντίζω; Ποιοί είναι οι τρόποι που δείχνουν πως αγαπώ τον εαυτό μου;
  2. Πώς μπορώ να εκπληρώσω τα θέλω μου;
  3. Πώς διαχειρίζομαι το άγχος, το θυμό και άλλα συναισθήματα;
  4. Η δύναμη της συνήθειας, πώς μπορώ να την αλλάξω;

 

Το ενδιαφέρον των συμμετεχουσών  να συνεχίσουν την προσωπική τους εξέλιξη οδήγησε στην απόφαση, ώστε η ομάδα να συναντιέται μια φορά τον μήνα με σκοπό να δοθούν επιπρόσθετα ερεθίσματα για περαιτέρω εμβάθυνση σε σχέση με την αλλαγή που επιθυμεί ο καθένας.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.eletem.org  και στο 211 1828572

###

 

Σχετικά με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ (ΕΛΕΤΕΜ)

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019 και  επιχειρεί με την ίδρυσή του να προάγει θέματα που αφορούν την γυναίκα και την εμμηνόπαυση.

Ο Σύλλογος έχει σκοπό  την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μελών της γύρω από ζητήματα για την εμμηνόπαυση και την παροχή συμπαράστασης και βοηθείας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα τα οποία έχουν προκληθεί από την εμμηνόπαυση.

Στόχοι της ΕΛΕΤΕΜ, εκτός από την κοινωνικοποίηση των μελών, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι και η προώθηση και η ανάπτυξη με κάθε μέσον της επιστημονικής έρευνας σχετικά με την εμμηνόπαυση και τα συμπτώματά της.

Τα γραφεία του Συλλόγου είναι Σταδίου 51 στην Αθήνα.

Πληροφορίες: https://www.eletem.org

fb: https://www.facebook.com/ellinikietaireiaemminopausis

Instagram: https://www.instagram.com/eletemofficial

 

 

554/1/07.02.2022

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Alpha Public Relations
τηλ. 210 3645 629,  κα Ρούλα Μητά r.mita@apr.com.gr ή/και κα Καίτη Αντωνοπούλου k.antonopoulou@apr.com.gr