Εμμηνόπαυση και τριχωτό της κεφαλής

Στην φάση της εμμηνόπαυσης που οι ορμόνες τρελαίνονται, αρκετές γυναίκες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με τα μαλλιά τους. Τα μαλλιά μας σε αυτή την περίοδο της ζωής μα, μπορεί να δούμε να μην έχουν την ίδια όψη και ανθεκτικότητα. Η έντονη ξηρότητα είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι σμηγματογόνοι αδένες της κεφαλής, παράγουν περίπου 50% λιγότερο σμήγμα και αποτέλεσμα αυτού είναι να μειώνεται η υγρασία που χρειάζεται η τρίχα για να δείχνει πιο λαμπερή .
Σαμπουάν κατά της ξηρότητας θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό με μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και αναδόμησης. Κατά την έκθεση στον ήλιο, όπως χρησιμοποιούμε την αντηλιακή κρέμα προσώπου, ένα προϊόν για την προστασία των μαλλιών από το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ασπίδα προστασίας.
Ένα άλλο πρόβλημα που συναντάμε είναι η μείωση νέων φυτρών με αποτέλεσμα να χάνουμε από κάποια ηλικία και μετά τον πλούσιο όγκο των μαλλιών μας. Μια ισορροπημένη διατροφή ή συμπληρώματα διατροφής θα μπορούσαν να ενισχύσουν με φυσικό τρόπο την ανάπτυξη τους. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την θερμότητα όπως το σιδέρωμα για ίσιωμα, να αποφεύγουμε το έντονο βούρτσισμα των μαλλιών μας και να αποφεύγουμε τον θερμό αέρα σε μεγάλη συχνότητα, όπως το πιστολάκι ειδικά κοντά στην τρίχα, ώστε να μην αφυδατώνονται τα μαλλιά μας