Ενημερωτική εκδήλωση κοινού για την εμμηνόπαυση στην Κατερίνη στις 25 Φεβρουαρίου 2024

  

Ενημερωτική εκδήλωση κοινού με τίτλο: «Εμμηνόπαυση. Όχι Παύση από την ζωή», διοργανώνει  η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ) το παράρτημα Ν. Πιερίας στις 25 Φεβρουαρίου 2024 και και ώρα 17:30 στην αίθουσα « ΕΚΑΒΗ» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού για την εμμηνόπαυση. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπο την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η κα Χρυσάνθη Σαρδέλη, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Κλινική Φαρμακολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας Α.Π.Θ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την εμμηνόπαυση και την πρόληψη των συμπτωμάτων της.

Τέλος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες www.eletem.org,  info@eletem.org & fb: @ellinikietaireiaemminopausis

###

 

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης/ΕΛΕΤΕΜ

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019.  Εχει 2000 μέλη και  2 παραρτήματα σε Κατερίνη και Σύρο ενώ αναμένονται παραρτήματα σχεδόν σε όλες τις βασικές πόλεις της Ελλάδας. Είναι η μόνη μη κερδοσκοπική οργάνωση ατόμων της Ελλάδας αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων και κυρίως των γυναικών της μέσης ηλικίας και μετά, μέσω της κατανόησης της εμμηνόπαυσης και της υγιούς γήρανσης.

 

Ο Σύλλογος έχει σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μελών και του ευρέως κοινού καθώς και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας γύρω από ζητήματα που αφορούν την εμμηνόπαυση και την παροχή συμπαράστασης και βοηθείας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα τα οποία έχουν προκληθεί από την εμμηνόπαυση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζεται από γυναίκες στη μέση ηλικία που είναι στην προ εμμηνοπαυσιακή ή στην εμμηνοπαυσιακή περίοδο της ζωής τους και βιώνουν η κάθε μία από αυτές τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

 

Η Επιστημονική Επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει ειδικούς από όλες σχεδόν της ειδικότητες που ασχολούνται με την εμμηνόπαυση: την ιατρική, τη νοσηλευτική, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, τη διατροφή, την ανθρωπολογία, την επιδημιολογία  κ.α. επιτρέπει στην ΕΛΕΤΕΜ. να παρέχει έγκυρες πληροφορίες και συμβουλές.

 

Η έδρα της είναι Σταδίου 51, 10559 Αθήνα, τηλ. 211 1828572, www.eletem.org

e-mail: info@eletem.org   fb: @ellinikietaireiaemminopausis

 

682/2/19.02.2024

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

ΕΛΕΤΕΜ
Καίτη Αντωνοπούλου
Τηλ. 6932253580
katyantonopoulou@gmail.com

Alpha Public Relations
Ρούλα Μητά
τηλ. 210 3645 629,  6944714471
r.mita@apr.com.gr