Παράρτημα της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης

στην Κατερίνη

 

Με απόλυτη επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου, η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας – έναρξης παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης στην Κατερίνη, παρουσία πλήθους γυναικών και  με βασικούς ομιλητές την Πρόεδρο της ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ κα Αθανασία Παππά και τον κο Δημήτρη Κούβελα , Καθηγητή Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η κα Αθανασία Παππά, πλαισιωμένη από τα μέλη του ΔΣ Παραρτήματος Πιερίας, αναφέρθηκε και σε προσωπική της εμπειρία,  τονίζοντας  ότι «Η εμμηνόπαυση είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή της γυναίκας. Όλες οι γυναίκες που έχουν την τύχη να ζήσουν και να ολοκληρώσουν τον παραγωγικό κύκλο της ζωής τους αναγκαστικά με τον ίδιο ή διαφορετικό τρόπο , θα μεταβούν στην περίοδο της ωριμότητας. Η εμμηνόπαυση είναι μία αναπόφευκτη φάση στη ζωή και καθημερινότητα της γυναίκας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή».  Στη συνέχεια ανέλυσε τους στόχους της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως η ΕΛΕΤΕΜ είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα σε αυτή την φάση της ζωής της.

Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του ο επίτιμος καλεσμένος και Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ κ. Δημήτρης Κούβελας, αναφέρθηκε στη λήψη φαρμάκων κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, οι περιφερειακές σύμβουλοι κα Χρυσαυγή Δριστά και κα Άννα Τζήκα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ κ. Κων/νος Σαμαράς, ο επίτιμος καθηγητής Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Καρακώστας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας κ. Γεώργιος Καπετανάκης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Πιερίας ¨Οι Ολυμπιάδες¨ κα Φωτεινή Φλογέρα, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα κα Μαρία Κριθάρα, οι γιατροί κα Κωτσοπούλου Σοφία,κα Αγλαϊα Τριανταφυλλίδου  και κος Νικόλαος Ρουσάκης, νοσηλευτές, μαίες, επισκέπτες υγείας καθώς και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της εκδήλωσης αυτής είχε προηγηθεί συνάντηση την οποία τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης αναμένεται με την νέα χρονιά να ξεκινήσει ενημερωτικές δράσεις σε όλο το Νομό.

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019. Είναι η μόνη μη κερδοσκοπική οργάνωση ατόμων της Ελλάδας αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων και κυρίως των γυναικών της μέσης ηλικίας και μετά, μέσω της κατανόησης της εμμηνόπαυσης και της υγιούς γήρανσης.

 

Στην Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης έχει συσταθεί Επιστημονική Επιτροπή που απαρτίζεται από επαγγελματίες υγείας: γυναικολόγους, ψυχίατρους, καρδιολόγους, διατροφολόγους δερματολόγους, ενδοκρινολόγους, πλαστικούς χειρουργούς και άλλες πολλές ειδικότητες, η οποία επιτρέπει στην ΕΛΕΤΕΜ να παρέχει έγκυρες πληροφορίες και συμβουλές.

 

Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης  μπορούν να γίνουν όλες και όλοι που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τα συμπτώματα και τις αλλαγές αυτής της περιόδου ζωής των γυναικών.

Για περισσότερες πληροφορίες www.eletem.org,  info@eletem.org & fb: @ellinikietaireiaemminopausis

###

 

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης/ΕΛΕΤΕΜ

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019.  Εχει 2000 μέλη και  2 παραρτήματα σε Κατερίνη και Σύρο ενώ αναμένονται παραρτήματα σχεδόν σε όλες τις βασικές πόλεις της Ελλάδας. Είναι η μόνη μη κερδοσκοπική οργάνωση ατόμων της Ελλάδας αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων και κυρίως των γυναικών της μέσης ηλικίας και μετά, μέσω της κατανόησης της εμμηνόπαυσης και της υγιούς γήρανσης.

 

Ο Σύλλογος έχει σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μελών και του ευρέως κοινού καθώς και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας γύρω από ζητήματα που αφορούν την εμμηνόπαυση και την παροχή συμπαράστασης και βοηθείας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα τα οποία έχουν προκληθεί από την εμμηνόπαυση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζεται από γυναίκες στη μέση ηλικία που είναι στην προ εμμηνοπαυσιακή ή στην εμμηνοπαυσιακή περίοδο της ζωής τους και βιώνουν η κάθε μία από αυτές τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

 

Η Επιστημονική Επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει ειδικούς από όλες σχεδόν της ειδικότητες που ασχολούνται με την εμμηνόπαυση: την ιατρική, τη νοσηλευτική, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, τη διατροφή, την ανθρωπολογία, την επιδημιολογία  κ.α. επιτρέπει στην ΕΛΕΤΕΜ. να παρέχει έγκυρες πληροφορίες και συμβουλές.

 

Η έδρα της είναι Σταδίου 51, 10559 Αθήνα, τηλ. 211 1828572, www.eletem.org

e-mail: info@eletem.org   fb: @ellinikietaireiaemminopausis

 

 

###

677/4/20.12.2023

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

ΕΛΕΤΕΜ
Καίτη Αντωνοπούλου
Τηλ. 6932253580
katyantonopoulou@gmail.com

 

 

Alpha Public Relations

Ρούλα Μητά

τηλ. 210 3645 629,

r.mita@apr.com.gr